De Mentelity Foundation van Bibian Mentel en IT4Kids gaan samenwerken om kinderen en jongeren met een lichamelijke uitdaging te kunnen laten sporten. Het eerste project dat samen wordt opgestart is de derde locatie van de Mentelity Snowboard School, die in september wordt geopend in Landgraaf. De Snowboard School wordt geopend door de eerste ambassadeur van de Mentelity Foundation: Hockeyster Marijn Veen!

IT4Kids is een Stichting die zich inzet voor kinderen waarvoor sport en spel niet vanzelfsprekend is door financiële of fysieke beperkingen. IT4Kids zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt, namens de donateur, de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die zich inzetten om kinderen met een achterstand een sportkans te bieden. Bedrijven of particulieren kunnen hier contact opnemen met IT4Kids en aangeven het opgehaalde bedrag specifiek aan projecten van de Mentelity Foundation te willen doneren.

In september wordt in samenwerking met IT4Kids de derde Mentelity Snowboard School geopend tijdens een speciale Snowboard Fundag. Deelnemers kunnen dan kennismaken met de sport. Collete Zee, directeur van IT4Kids is blij met de samenwerking. “Dit project past perfect binnen de visie van IT4Kids”, vertelt ze. “Het verhaal van Bibian is zo ontzettend inspirerend en wij kijken dan ook met veel energie uit naar deze samenwerking.”

Eerste Ambassadeur Mentelity Foundation: Marijn Veen

Marijn Veen, hockeyster van AH&BC Amsterdam en het Nederlands Team, wordt de eerste officiële ambassadeur van de Mentelity Foundation. Zij gaat op 12 september de derde locatie van de Mentelity Snowboard School openen. “Ik heb zo enorm veel geluk dat ik fysiek in staat ben om te doen wat ik doe”, aldus Marijn. “Als ik op deze manier iets bij kan dragen aan de mentale en fysieke ontwikkeling van deze fantastische kids, dan doe ik dat heel, heel erg graag.”

Bibian en Marijn hebben zin om zich samen in te zetten voor mensen met een lichamelijke uitdaging.

De samenwerking tussen IT4Kids, Marijn IT4Kids en de Mentelity Foundation is tot stand gekomen dankzij TalentEmpowerment (TE). De organisatie heeft maar één doel: toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen.

Zowel TE, IT4Kids als de Mentelity Foundation zijn verheugd met de nieuwe samenwerking. “Ik zie dagelijks de impact die we voor kinderen kunnen maken en daarom ben ik enorm blij dat we deze nieuwe locatie kunnen openen”, aldus Bibian Mentel, founder van de Mentelity Foundation.  “Ik kijk enorm uit naar 12 september en de samenwerking met onze eerste officiële ambassadeur Marijn, IT4Kids en TE.”