It’s all about Mentelity!

Bibian Mentel richtte in 2012 de Mentelity Foundation op om zich in te zetten voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Bij de Mentelity Foundation laten wij ons niet stoppen door de beperkingen van mensen, maar kijken wij juist naar de mogelijkheden. It’s all about Mentelity!

Bij de Mentelity Foundation willen wij door middel van bewegen laten zien dat mensen met een lichamelijk uitdaging tot veel meer in staat zijn dan zij zelf denken. Daarom organiseert de foundation meerdere evenementen zoals snowboardlessens, sup-dagen, wintersportreizen en wakeboardclinics.

Daarnaast werkt de foundation hard aan de ontwikkeling van een nieuwe prothese, de JUMP. De JUMP (Junior Modulaire Prothese) moet zorgen dat bewegen goedkoper en toegankelijker wordt voor mensen met een beenamputatie.

Onze missie

De Mentelity Foundation is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de Foundation geen succesierecht of schenkingsrecht behoeft te betalen over erfenissen en schenkingen die de Foundation ontvangt in het kader van het algemeen belang. De donateur kan de giften – binnen de daarvoor geldende regels – aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Bekijk hieronder onze jaarlijkse publicaties.

Via de onderstaande link kunt u ons beleidsplan 2020-2023 lezen.

Meerjarenbeleidsplan 2020 – 2023 Pdf

WORD DONATEUR OF SPONSOR
EN STEUN DE FOUNDATION

Ieder jaar organiseren wij diverse activiteiten om het bewegen met een lichamelijke uitdaging te stimuleren. Zonder de financiële steun van derde partijen kunnen wij dit niet realiseren.