Why

We accepteren niet dat mensen met een lichamelijke uitdaging gaan denken in beperkingen. We zien veel te vaak dat mensen met een lichamelijke uitdaging denken en accepteren dat ze veel dingen niet meer kunnen doen. Dat is ze met goede bedoelingen aangepraat door hun omgeving, door hun artsen of door zichzelf. Maar wij weten dat iedereen veel meer kan dan hij denkt. En we weten ook hoezeer het geloven in mogelijkheden een leven verrijkt. Daarom zien we het als onze missie om een einde te maken aan het denken in beperkingen.

 

How

Mensen met een lichamelijke uitdaging door middel van boardsports laten ervaren dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Wanneer we mensen met een lichamelijke uitdaging leren boarden, vergeten ze even dat ze gehandicapt zijn. Maar dat niet alleen: door ze te laten ervaren dat ze wel degelijk iets ‘onmogelijks’ kunnen zoals snowboarden, beseffen ze zich dat ze tot veel meer in staat zijn dan ze denken. En na een paar keer zien we dat ze meer zelfvertrouwen krijgen, dat ze oog krijgen voor de mogelijkheden die het leven biedt en dat ze zelfstandiger en gelukkiger worden.

En de beeldvorming over mensen met een uitdaging te veranderen door continu uit te dragen waar we in geloven, wat we doen en te delen welke resultaten we daarmee bereiken. Door te laten zien dat mensen met een uitdaging niet zielig of eng zijn, maar dat ze net zo uniek en anders zijn als iedereen.

What

We organiseren clinics voor mensen met een lichamelijke uitdaging en delen onze ervaringen zo breed mogelijk zodat meer mensen zich bewust worden van de mogelijkheden en zien wat we tot nu toe al bereikt hebben. 

Wij spannen ons in om zoveel mogelijk belemmeringen weg te nemen die mensen met een uitdaging weerhoudt te gaan bewegen. Soms zijn dat logistieke uitdagingen, soms facilitaire en soms ook fysieke of mentale uitdagingen. Door accommodaties, organisaties en vaak ook andere gezinsleden bij onze missie te betrekken, krijgen we het voor elkaar om steeds meer mensen met een uitdaging te laten boardsporten.

En door voor verschillende gezelschappen ons verhaal te vertellen -of vooral het verhaal van Bibian zelf- zijn we in staat een breder draagvlak te creëren. Bij mensen met een uitdaging, hun gezinsleden en hun medische begeleiding; bij bedrijven en instellingen die financieel bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van de Foundation en bij het grote publiek, dat op een andere manier leert kijken naar mensen met een uitdaging.

WORD DONATEUR OF SPONSOR
EN STEUN DE FOUNDATION

Ieder jaar organiseren wij diverse activiteiten om het bewegen met een lichamelijke uitdaging te stimuleren. Zonder de financiële steun van derde partijen kunnen wij dit niet realiseren.

LAATSTE NIEUWS

Nieuws

Snowboard Fun Dag 20 januari 2019

Zondag 20 januari is het zo ver! De eerste Snowboard Fun Dag in Snowplanet Spaarnwoude! Tijdens deze dag ga je kennismaken met snowboarden. Samen met…
Nieuws

Nieuwe locatie voor onze snowboardlessen!

Wat hebben we een positief gevoel na het gesprek bij SnowPlanet Spaarnwoude. Ook hier gaan we in 2019 snowboardlessen geven zoals we nu al elke zondag in…
Nieuws

Mentelity Games

WHAT The Mentelity Games, 10-12 april 2019, is a 3 day ski and snowboard event for disabled people together with their relatives and friends from…