De Mentelity Games
De Mentelity Games is een 4-daags ski- en snowboard-evenement voor mensen met een lichamelijke uitdaging dat wordt gehouden op de pistes van Saas-Grund, Zwitserland. Van beginnende tot ervaren wintersporters: deelnemers kunnen samen met hun familie en vrienden genieten van dagen vol sneeuwplezier. Zitskiën, staand skiën, skiën met een visuele beperking of snowboarden, het is allemaal mogelijk tijdens de Mentelity Games.

 

 

Tijdens de vier dagen in Zwitserland wordt er een gevarieerd programma aangeboden, met genoeg uitdagingen voor ieder niveau. Deelnemers krijgen vier uur les per dag en kunnen skiën en snowboarden met Paralympische atleten. Ook wordt er een slalom uitgezet en kan iedereen van de schans met behulp van een Big Airbag. Naast de activiteiten in de sneeuw is er ook een programma voor naast de piste. Zo maken we van de Games een onvergetelijke week!

 

Waarom?
Bij de Mentelity Games kijken we naar de mogelijkheden van mensen, en niet naar hun beperkingen. We brengen daarom ervaren gehandicapte (pro)sporters, leraren en gehandicapte wintersporters van alle niveaus bij elkaar, zodat iedereen van elkaar kan leren. Plezier staat daarbij voorop. Tijdens de Mentelity Games laten wij mensen zien waar ze allemaal toe in staat zijn met een lichamelijke uitdaging:

 

EVERYTHING IS POSSIBLE!

 

We willen kinderen en jongvolwassenen laten zien dat ze ongeacht hun beperking kunnen genieten van de wintersport, omdat we zelf weten wat voor gevoel van vrijheid het geeft. Daarnaast willen we de Paralympische wintersport laten groeien om zo de toekomst van de sport veilig te kunnen stellen. De Mentelity Foundation geeft al jaren wekelijks snowboardles, maar de Mentelity Games draagt bij aan de ontwikkeling van de leerlingen als sporter.

 

Waar en wanneer?
De Mentelity Games worden georganiseerd op de zonnige pistes van de bergen van Saas-Grund, Wallis, Zwitserland. Het evenement vindt dit jaar plaats van dinsdag 30 maart tot en met vrijdag 2 april 2021, dus zet de data maar vast in je agenda!

 

Ga mee: It’s all about Mentelity!
Het maakt niet uit welke lichamelijke beperking je hebt en ook al ben je nog nooit in de bergen geweest. Wij gaan met je skien of snowboarden en je krijgt een vakantie om nooit meer te vergeten. Meer informatie of tickets? Ga naar www.mentelitygames.com!