WAT

De Mentelity Games is een 4-daags ski- en snowboard-evenement voor mensen met een lichamelijke uitdaging en wordt gehouden op de pistes van Saas-Grund, Zwitserland. Samen met hun familie en vrienden kunnen deelnemers genieten van dagen vol sneeuwplezier. Tijdens de vier dagen in Zwitserland wordt er een gevarieerd programma aangeboden, met genoeg uitdagingen voor ieder niveau; van een beginnend tot een ervaren wintersporter. Zitskiën, snowboarden of staand skiën, het is allemaal mogelijk tijdens de Mentelity Games. Deelnemers krijgen les en daarnaast is er de mogelijkheid om extra lessen en clinics te volgen van gediplomeerde leraren en Paralympische atleten. Naast de activiteiten in de sneeuw worden er in het dorp verschillende activiteiten georganiseerd om van de Games een onvergetelijke week te maken.

WAAROM

De Mentelity Games worden georganiseerd om ervaren gehandicapte (pro)sporters en gehandicapte wintersporters van alle niveaus samen te brengen om van elkaar te leren. Wij denken niet in beperkingen, maar kijken juist naar de mogelijkheden van mensen. Plezier staat voorop tijdens de Mentelity Games. Daarnaast willen wij mensen laten zien waar ze allemaal toe in staat zijn met een lichamelijke uitdaging: NOTHING IS IMPOSSIBLE! Om onze mooie wintersport te laten groeien gaan we de wereld laten zien dat ze een Paralympisch Wintersportprogramma moeten gaan aanbieden. We moeten kinderen en jongvolwassenen laten zien dat ze ongeacht hun beperking kunnen genieten van de wintersport! We hebben Paralympische helden nodig! Recreatieve sporten hebben Helden nodig! Paralympische sporten kunnen alleen overleven met een grote recreatieve achterban.

 

WANNEER EN WAAR

De Mentelity Games worden georganiseerd op de zonnige pistes van de bergen van Saas-Grund, Wallis, Zwitserland. Het evenement vindt dit jaar plaats van 24 tot en met 27 maart 2020, dus zet de datum maar vast in je agenda!

WIE

De Mentelity Games worden georganiseerd door Bibian Mentel en haar eigen stichting, de Mentelity Foundation. Bibian Mentel was een succesvolle snowboardster op het Nederlandse, Europese en wereldwijde podium en in totaal won ze 128 gouden medailles. Jarenlang heeft ze gelobbyd om het snowboarden op de Paralympische agenda te krijgen. Dat lukte en ze won 3 gouden medailles op de Paralympische Spelen. Alle Nederlandse snowboardatleten, die deelnamen aan de Paralympische Spelen in Sochi en Pyeongchang, waren afkomstig van haar stichting. Bibian wil nu haar tijd besteden aan het helpen groeien van Paralympisch Snowboarden en vooral meisjes over de hele wereld inspireren om het snowboarden op te pakken en deel te nemen aan haar passie.

DOE MEE! IT’S ALL ABOUT MENTELITY

Het maakt niet uit welke lichamelijke beperking je hebt en ook al ben je nog nooit in de bergen geweest. Wij gaan met je skien of snowboarden en je krijgt een vakantie om nooit meer te vergeten!

 

Voor meer informatie bezoek de website: https://mentelitygames.com/mentelity-games/