Naud Frese en Derk ter Braak staan woensdag 17 juni samen met Merijn Koek van de Mentelity Foundation voor een unieke uitdaging. Naud en Derk gaan 18 holes spelen en doet dit op 18 verschillende golfbanen. De afstand tussen de golfbanen, in totaal 132 kilometer, wordt samen met Merijn op de racefiets afgelegd. Tijdens deze sportieve dag wordt er geld opgehaald voor de Mentelity Foundation van Paralympisch kampioen Bibian Mentel en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

Het idee voor de sportieve uitdaging is ontstaan tijdens de coronacrisis toen Naud en Derk noodgedwongen meer op de racefiets zaten dan dat ze een ronde konden lopen op de baan. “Tijdens een van onze ritten kwam dit idee bij ons op”, aldus Derk. “Wij wilden graag 18 holes gaan lopen voor het goede doel, maar wel op een unieke manier. Door op 18 banen te gaan spelen en de afstand op de racefiets te overbruggen hopen we veel geld op te kunnen halen.” Tijdens de rit nemen ze slechts drie golfclubs mee en voor de dag is een strakke tijdsplanning gemaakt. De dag begint om 6:30 uur bij Golfbaan Spaarnwoude en eindigt volgens de planning om 21:51 uur bij De Kennemer Golf Club.

Twee goede doelen

Naud en Derk hebben twee goede doelen uitgekozen om te steunen met hun unieke prestatie: De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) en de Mentelity Foundation van Paralympisch kampioen Bibian Mentel. “De NGF ondersteunt in deze bijzondere tijd de golfbanen, die financieel in zwaar weer terecht zijn gekomen door de maatregelen rondom het coronavirus. Dat is een initiatief dat wij als golfers alleen maar kunnen steunen.”

De andere helft van de opbrengst gaat naar de Mentelity Foundation. “Bibian zet zich met haar Mentelity Foundation in voor kinderen en jongeren met een lichamelijke uitdaging”, vertelt Derk. “Zo organiseert de Foundation meerdere sportevenementen per jaar, geven ze wekelijks snowboardles en zijn ze bezig met de ontwikkeling van een nieuwe, modulaire prothese die het leven van gebruikers gemakkelijker maakt. Daarnaast willen ze laten zien dat alles mogelijk is, welke lichamelijke uitdaging je ook hebt. Dat doel dragen wij een warm hart toe.”

Merijn Koek fietst mee

Tijdens de fietstocht worden Naud en Derk vergezeld door Merijn Koek van de Mentelity Foundation. Merijn, die is geboren zonder onderbeen en onderarmen, gaat een sportieve uitdaging niet uit de weg en zit sinds dit jaar regelmatig op een racefiets. “Dit wordt de grootste ronde die ik tot nu toe heb gefietst, maar ik ben blij dat ik samen met deze mannen geld in kan zamelen voor de Foundation. Ik sluit niet uit dat ik ook nog een hole ga spelen. Het wordt een mooie dag!”

In totaal hopen de initiatiefnemers met de sportieve uitdaging minimaal 10.000 euro op te halen. Iedereen is meer dan welkom om het trio aan te moedigen gedurende de dag. Op de speciale actiepagina is een tijdsplanning van de dag te vinden en kunnen mensen doneren om dit geweldige initiatief te steunen.

Doneren

Wil jij dit geweldige initiatief steunen? Neem dan nu een kijkje op de speciale actiepagina van Ride ’n Play en doneer. De opbrengst van deze dag worden gedeeld door de NGF en de Mentelity Foundation. Doneer nu!