Het klinkt als een onmogelijke uitdaging, maar begin september* gaan negen helden de Elfstedentocht suppen om geld in te zamelen voor de Mentelity Foundation. Eén van hen is Herman van den Berg van Boardguru. “Ik zie wat de Mentelity Foundation betekent voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Daar kan geen goud tegenop”, vertelt Herman.

De negen deelnemers zijn allemaal onderdeel van Team Fanatic Sup Benelux en ieder van hen zal de 220 kilometer lange tocht op een SUP-board afleggen. “Drie atleten doen het in een vijfdaagse tocht. De andere zes zullen non-stop suppen en minimaal 24 uur achter elkaar op het board staan”, aldus Herman, die zelf ook de route in één keer wil afleggen.

‘It’s all about Mentelity’

Een Elfstedentocht suppen doe je niet zomaar en dus wordt er ook hard getraind. “Je kan het vergelijken met trainen voor een marathon”, legt Herman uit. “Soms train je op snelheid en dan weer op lange afstanden. De langste training die we hebben is 75 kilometer. De rest van de tocht gaan we doen op techniek en wilskracht. Zo als ze bij de Mentelity Foundation zeggen: It’s all about Mentelity.”

Herman kent Bibian Mentel en Edwin Spee al heel lang. “Zij hebben een speciaal plekje in mijn hart. We helpen ook al jaren tijdens de Mentelity SUP-dagen en daar zien we wat de Foundation betekent voor mensen. Daar kan geen goud tegenop.”

Steun deze actie

En dat is dan ook precies de reden waarom de atleten geld in gaan zamelen voor de Mentelity Foundation. “Op die manier kan de Mentelity Foundation nog meer mensen helpen. Het is fijn om daar aan bij te kunnen dragen.” Er wordt op verschillende manieren geld ingezameld. “We geven lezingen, SUP-clinics en mensen kunnen doneren op de speciale actiepagina. Ons doel is om minimaal €11.000 op te halen. Dat vonden wij wel passend bij de uitdaging die wij aangaan.”

Wil jij deze actie steunen? Neem dan een kijkje op de speciale actiepagina van Boardguru of doneer direct op de actiepagina van Team Fanatic Sup Benelux.

Bekijk hier de aftermovie van de Sup11 City Tour van 2019:

*De organisatie van de Sup11 City Tour doet er alles aan om het event op de geplande datum door te laten gaan. Voordeel van Suppen is dat het in de buitenlucht gebeurt.