Julian is een zeer actieve sporter. Normaal gesproken zwemt, supt of snowboardt hij meerdere keren per week, maar door de coronacrisis moest hij op zoek naar andere manieren om te blijven bewegen. De lessen op het balance board waren voor hem een uitkomst. “Het kwam als een verrassing. Echt een leuke manier om toch te blijven sporten.” 

Voor Julian, die deze week 14 jaar is geworden, had het coronavirus nogal wat gevolgen. Zo zou hij in juni eigenlijk meedoen aan het NK zwemmen. “Daar is nu nog geen andere datum voor. Ik heb wel een wetsuit gekocht zodat ik in ieder geval in open water kan trainen.”

Julian traint een paar keer per week op het board.

Daarnaast volgt hij elke week de lessen van de Mentelity Foundation op het Indo Board, als alternatief voor de snowboardlessen die tijdelijk zijn stilgelegd. “Je traint je balans heel erg op het balance board. Deze lessen helpen mij zeker om straks beter te snowboarden.” De eerste weken werden de lessen in een grote groep gegeven. “Dat was wel heel gezellig. Vooral om iedereen weer even te zien die je normaal tijdens de lessen ziet.”

Inmiddels worden de lessen gegeven in kleinere groepen door verschillende leraren. “Nu is er nog meer aandacht voor elke deelnemer. Ik merk dat ik de laatste weken al veel vooruit ben gegaan.” Hoewel hij de lessen leuk vindt, hoopt hij snel weer op de piste te staan en in het bad te liggen. “Dat blijft toch het allerleukst!”