Yule is normaal op zondagochtend te vinden op de pistes van SnowWorld, maar volgt nu online de balance board-lessen van de Mentelity Foundation. “Ik vond het echt heel leuk dat ik werd verrast met het board. Door de lessen word ik lekker geprikkeld!” 

De 14-jarige Yule vindt de situatie rondom het coronavirus lastig. “Het moeilijkste vind ik om mijzelf in te houden in deze tijd. Het liefst wil ik over het hek van de voetbalclub klimmen en met al mijn vrienden voetballen, maar dat gaat even niet.” Hij is dan ook erg blij dat de Mentelity Foundation op zondagochtend lessen met het Indo Board aanbiedt. “Dan heb ik iets om naar uit te kijken elke week!”

Yule in actie op het Indo Board in de tuin.

Yule heeft een beenlengte verschil en kan de linkerkant van zijn lichaam minder goed aansturen. “Dat komt omdat ik een hersenbloeding heb gehad toen ik 1 jaar was”, vertelt hij. “Door de oefeningen met het board kan ik aan mijn balans werken. Aan het begin was het wel lastig, maar nu heb ik een soort ritme gevonden en gaat het al een stuk beter.”

Iedere dag staat hij wel een kwartiertje op het board en op zondag doet hij mee met de online groepsles. “Leuk om iedereen ook weer te zien op die manier.” Naast dat Yule het balance board gebruikt om beter te worden met snowboarden, heeft hij ook een ander doel voor ogen. “Deze zomer wil ik graag leren surfen. Deze lessen zijn een goede training!”