De Mentelity Foundation gaat aankomende weken leerlingen van de Mentelity Snowboard School alternatieve trainingen aanbieden, omdat de snowboardlessen minimaal tot 1 juni zijn afgelast. De trainingen vormen een alternatieve manier van sporten en zorgt ervoor dat de kinderen niet stil komen te staan in hun ontwikkeling.

De eerste twaalf leerlingen van de Mentelity Snowboard School kregen afgelopen week een leuke verrassing thuis geleverd: een speciaal Balance Board! Omdat de huidige lessen nu geen doorgang kunnen vinden, bedacht de Mentelity Foundation een alternatief programma op de speciale planken van Indo Board. Leerlingen kunnen met het board werken aan hun balans en krachtoefeningen doen.

Eerste les via videoverbinding

Zondag 25 april wordt de eerste les live gegeven via een videoverbinding en krijgen de kinderen uitleg van de Mentelity-leraren en Bibian Mentel en haar zoon Julian. Bibian zal samen met haar zoon gedurende de week video-opdrachten opnemen en delen met de leerlingen. Daarnaast is er een wekelijks contactmoment met de leerlingen.

“Op deze manier kunnen wij als Mentelity Foundation de kinderen alsnog les geven en zorgen we er samen voor dat hun ontwikkeling niet tot stilstand komt. Daarnaast is bewegen in deze tijd ontzettend belangrijk”, aldus Merijn Koek, een van de leraren en werkzaam bij de Foundation. “Daarnaast is het een goede manier om straks nog beter voorbereid weer aan de lessen te beginnen en vinden wij het heel erg leuk om weer met de kinderen aan de slag te gaan, ook al is het nu even op afstand.”

Bibian is erg blij dat de leerlingen nu alsnog les krijgen vanuit de Foundation. “Normaal gesproken zouden zij iedere week in de sneeuw te vinden zijn en een snowboardles volgen”, aldus Bibian. “Het is jammer dat dat nu niet mogelijk is, maar met deze alternatieve training blijven we wel in contact met de leerlingen en blijft iedereen in beweging. Wij maken er nu gewoon het beste van!”