Met pijn in het hart heeft de Mentelity Foundation het besluit moeten nemen om de Mentelity Games en de Hohsaas Race af te gelasten wegens de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Met de maatregelen die worden genomen in zowel Nederland als Zwitserland is het niet langer mogelijk en verantwoord om met een grote groep af te reizen naar Saas-Grund.

De Mentelity Games zouden van 24 tot en met 27 maart worden gehouden op de pistes van Saas-Grund. In totaal zouden er meer dan 120 deelnemers en ruim 70 vrijwilligers mee op reis gaan om te genieten van de sneeuw. In de nacht van 20 op 21 maart zouden meer dan 150 mensen 12 uur lang skiën of snowboarden om geld op te halen voor het event.

Reactie Bibian Mentel

“Het doet ontzettend veel pijn om deze beslissing te nemen”, zegt Bibian Mentel, oprichtster van de Mentelity Foundation. “Wij hebben zo lang mogelijk geprobeerd om de evenementen door te laten gaan om de passie voor wintersport over te kunnen dragen op mensen met een lichamelijke beperking en hun vrienden en familie. Het is helaas niet meer mogelijk en ook niet verantwoord om nu op reis te gaan.”

Hoewel er nu teleurstelling overheerst, wil Bibian ook vooruit kijken.  Het zou zuur om te zien dat al het harde werk van iedereen nu voor niks is geweest, dus volgend jaar maken wij er een extra groot feest van op de berg. Daar ben ik van overtuigd!” Om het leed iets te verzachten organiseren wij in September de Kick-Off voor 2021 in SnowWorld Zoetermeer, met voor alle deelnemers en vrijwilligers een middag gratis sneeuw en een bbq- feestje.

De Mentelity Foundation wil alle deelnemers, vrijwilligers, racers en partners ontzettend bedanken voor hun medewerking aan de organisatie van de Mentelity Games en de Hohsaas Race. Zonder hen was de organisatie van de evenementen op voorhand onmogelijk geweest.

Volgende week komen wij met de definitieve datum voor beide events in 2021, de datum die u nu alvast voorlopig kan noteren is Hohsaas race op zaterdag 27 Maart en de Games vanaf 30 Maart tot en met 2 april.

It’s all about Mentelity!