Zaterdag 23 november stond de eerste Mentelity Snowboard Cup op de agenda. Op de piste van SnowWorld Amsterdam streden de 14 deelnemers in drie runs voor de allereerste titel. Uiteindelijk ging de 13-jarige Jurriaan Heeres het snelst naar beneden. 

De slalomwedstrijd werd georganiseerd ter afsluiting van de eerste tien lessen van de Mentelity Snowboardschool van dit wintersportseizoen. Iedere deelnemer kreeg drie runs om een snelle tijd neer te zetten, waarbij de snelste tijd uiteindelijk telde voor de wedstrijd.

Wedstrijd

“Hoewel het bij de lessen natuurlijk allemaal om plezier draait, was het ontzettend leuk om een keer een wedstrijdelement toe te voegen aan ons project”, aldus Snowboardleraar Merijn Koek. “Op deze manier maken de deelnemers ook kennis met wedstrijdsnowboarden.”

De snelste run van de dag kwam op naam van Jurriaan Heeres, die in zijn eerste afdaling gelijk een tijd van 22.57 secondes wist te noteren. Nummer twee Joosje Westink kwam in haar laatste run nog heel dichtbij, maar moest met een tijd van 22.72 secondes genoeg nemen met zilver. Julian Hendriks mocht op plek drie van het podium plaatsnemen met een tijd van 23.98 secondes.

Mentelity Games 

De Mentelity Snowboard Cup wordt twee keer per jaar georganiseerd voor deelnemers van de Mentelity Snowboardschool. Tijdens dit project kunnen deelnemers met een lichamelijke uitdaging snowboardlessen volgen en worden zij klaargestoomd om weer op wintersport te gaan. Veel van de deelnemers zullen ook dit jaar weer aanwezig zijn bij de Mentelity Games in Zwitserland.

Alle foto’s bekijken van de Mentelity Snowboard Cup? Dat kan hier! 
De volledige uitslag van de Mentelity Snowboard Cup bekijken? Dat kan hier!