Acht kinderen genoten zondagmiddag van hun eerste snowboardervaring op de pistes van SnowWorld in Zoetermeer. In de speciaal voor hen georganiseerde clinic maakten alle deelnemers grote stappen en werd er aan het einde zelfs een slalom geboard.

Toen vorig jaar het prothesebeen van Merijn Koek, oud-paralympiër en werknemer van de Mentelity Foundation, werd gestolen uit zijn auto, besloot revalidatiecentrum De Hoogstraat hem te helpen. Zij doneerde een mooi bedrag aan de crowdfundingsactie, maar stelden wel één voorwaarde: Merijn zou een clinic geven aan kinderen met een beenprothese van De Hoogstraat.

Bochten draaien

Gisteren werd die belofte ingelost en kwamen acht kinderen naar Zoetermeer. Na een korte uitleg over het programma van de dag, was het tijd om om te kleden en de boards uit te zoeken. In de koude hal was het tijd voor een goede warming-up en de valtraining. Nadat iedereen warm was, konden de voeten dan eindelijk in de bindingen worden geklikt.

De eerste meters waren nog wat onwennig, maar per afdaling groeide het vertrouwen bij de deelnemers. Na een half uur boarden werden de eerste bochten gedraaid. Tijdens de laatste afdaling van de middag voltooide iedere deelnemer hun eerste slalom.

Mentelity Games 

Na afloop van de clinic was het tijd voor warme chocolademelk en kregen de kinderen informatie over het werk van de Mentelity Foundation, de Mentelity Games (een meerdaags ski- en snowboardevent voor mensen met een lichamelijke uitdaging) en de JUMP-prothese die de foundation ontwikkelt. De kinderen en ouders waren zichtbaar onder de indruk.

Al met al een geslaagde middag en voor een aantal kinderen zeker niet hun laatste ervaring met de sneeuw. It’s all about Mentelity!

Bekijk hier de foto’s van de clinic