Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink heeft deze week een bezoek gebracht aan de Mentelity Foundation om te praten over het werk van de foundation en hoe beide partijen elkaar kunnen versterken om zo op te komen voor mensen met een lichamelijke uitdaging.

In juni werd Rick door de KRO-NCRV gekozen als eerste minister van Gehandicaptenzaken om de belangen te behartigen van de mensen met een handicap in ons land. In Nederland gaat dat om bijna 2 miljoen mensen. Eén van de projecten waar Rick zich op stort is ‘De Koffer van Rick’.

Daarin verzamelt hij personen met een handicap én expertise van een specifiek onderwerp, om het zo voor mediaprogramma’s makkelijker te maken om een goede afspiegeling van de samenleving in hun programma’s te hebben. Mensen worden dus niet uitgekozen omdat ze een handicap hebben, maar om hun kennis. Een win-win-situatie.

Rick kreeg vanuit de foundation een presentatie over de verschillende evenementen die de foundation organiseert en over de JUMP, de Modulaire Junior Prothese, die op dit moment wordt ontwikkeld. De minister was erg onder de indruk van het werk van de foundation en wat het kan betekenen voor mensen met een lichamelijke uitdaging.

De minister en de foundation hebben afgesproken om binnenkort weer om tafel te gaan om specifieke afspraken te maken. Op naar een inclusieve samenleving!