Bibian Mentel moet eind van dit jaar opnieuw worden geopereerd aan een uitzaaiing in haar rug. Het is opnieuw een tegenslag voor Bibian en haar gezin, want dit jaar werd ze al twee keer eerder geopereerd. “Het leven is mooi maar ook keihard!”, schrijft Edwin op Facebook.

Deze week stond er een controle in het LUMC op de agenda en daar kwam de nieuwe tegenslag aan het licht. In de onderrug van Bibian, vlak boven de plek waar vorige keer de kanker is verwijderd, zit opnieuw een uitzaaiing die operatief verwijderd moet worden. “De tumor is al dermate groot dat bestralen geen optie meer is en dus zal Bibian eind November weer een zware operatie moeten ondergaan.”

“De kanker lijkt niet meer te stoppen”, aldus Edwin. “Diverse uitzaaiingen in Bibian haar longen en ook in haar skelet groeien ondanks de medicijnen langzaam maar gestaag door en nu dus nu wederom een tumor in een rugwervel.”

Finale Dancing with the Stars

Aanstaande zaterdag danst Bibian samen met haar partner Joost Findhammer in de finale van Dancing With The Stars. Na overleg met de specialiste is besloten om dit gewoon door te laten gaan. “Er is gekeken wat wel en wat niet een risico zou kunnen opleveren bij het dansen. Samen met Joost en Schaur Peter wordt er nu keihard aan gewerkt om voor as zondag 2 prachtige dansen neer te zetten.”

Edwin sluit het bericht met een duidelijke boodschap af: “Opgeven is voor Bibian geen optie.”

Namens iedereen bij de Mentelity Foundation wensen wij Bibian, Edwin, Julian, Annabella, Laila en de rest van de familie weer ontzettend veel kracht toe de komende tijd.