Het is een jaarlijks terugkerende wedstrijd: Het Nederlands Kampioenschap Palingroken in Kortenhoef. Tijdens de wedstrijd strijden de deelnemers om de titel, maar dit jaar werd er ook geld ingezameld voor de Mentelity Foundation.

De deelnemers aan het NK Palingroken mochten op 7 september zes palingen roken. Drie stuks werden er voorgelegd aan de jury van het NK en drie palingen werden te koop aangeboden aan de bezoekers in Kortenhoef.

Jelle Dekkers ging er uiteindelijk vandoor met de Gouden Paling, gevolgd door Jan Krumpelman en Ben Roersma. Met de verkoop van de overige palingen die die dag werden gerookt, werd er uiteindelijk een bedrag ingezameld van €909,26. De Mentelity Foundation wil de organisatie van het NK Palingroken bedanken voor de donatie en hoopt dat de vers gerookte palingen heerlijk hebben gesmaakt. Op naar het NK van 2020!

Wil jij de Mentelity Foundation ook steunen door geld in te zamelen tijdens een evenement, een sponsorloop op je school of door middel van een donatie? Dat kan hier!