De HohSaas Race is een unieke ski- en snowboardwedstrijd in de Zwitserse bergen van  Saas-Grund. Tijdens de 12 uur durende estafetterace daal je de hele nacht af om geld in te zamelen voor de Mentelity Games. Doe jij mee?

De HohSaas Race is een 12 uur durende estafetterace waarbij een team van drie deelnemers zoveel mogelijk afdalingen volbrengt van 01:00 uur ’s nachts tot 13:00 uur ‘s middags. Dit jaar wordt de HohSaas Race gehouden in de nacht van 20 op 21 maart.

Steeds is één van de drie teamleden onderweg met een speciale GPS-tracker. De overige teamleden rusten op dat moment uit, vullen hun energielevel bij met een maaltijd of wagen een dansje op het speciale deelnemersplein. Daarnaast is er de mogelijkheid om te slapen in een van de twee berghutten op 2.700 meter hoogte, waar je kunt genieten van een adembenemende zonsopgang.

De piste tijdens de HohSaas Race

Mentelity Games

Tijdens de HohSaas Race wordt er geld ingezameld voor de Mentelity Games, een vierdaags ski-en snowboardevent voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Samen met hun familie en vrienden kunnen deelnemers genieten van dagen vol sneeuwplezier, ongeacht hun beperking.

Zitskiën, staand skiën of snowboarden (met een visuele beperking), het is allemaal mogelijk tijdens de Mentelity Games. Wij denken namelijk niet in beperkingen, maar kijken juist naar de mogelijkheden van mensen. Plezier staat voorop tijdens de Mentelity Games, maar daarnaast willen wij mensen met een lichamelijke uitdaging laten zien waar ze allemaal toe in staat zijn.

De Mentelity Games worden gehouden van 24 tot en met 27 maart, direct na de HohSaas Race. Zo zien de deelnemers van de race meteen waar het opgehaalde geld aan wordt besteed.

Geld inzamelen

Deelnemers aan de race zamelen geld in voor de Mentelity Games. De organisatie vraagt van deelnemers hun maximale inspanning om per persoon een bedrag van (minimaal) 500 euro op te halen. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer deelnemers er aan de Games mee kunnen doen.

Wil jij meedoen aan de HohSaas Race of meer informatie over dit unieke event ontvangen? Neem dan contact op met de Mentelity Foundation of kijk op de website van de HohSaas Race.