Bibian Mentel

Bibian Mentel en Joost Findhammer dansten afgelopen zaterdag een samba op het nummer ‘Treur Niet (Ode aan het leven)‘ van Diggy Dex en JW Roy. Het liedje heeft een bijzondere betekenis voor Bibian en de rest van het gezin. “Ik wil dat dit nummer op mijn begrafenis wordt gedraaid.”

Het was misschien wel het mooiste moment van de uitzending: na de prachtige dans van Bibian en Joost kwamen Edwin en Julian, de man en zoon van Bibian, in beeld terwijl ze elkaar zichtbaar geëmotioneerd een knuffel gaven. “Het nummer raakt ons allemaal”, legt Bibian uit, die graag wil dat het nummer op haar begrafenis wordt gedraaid. “Dat heb ik ook tegen Edwin gezegd.”

Het nummer spreekt Bibian vooral aan om het feit dat ze hoopt dat er een mooi feest voor haar wordt gegeven wanneer ze er niet meer is. “En in mijn situatie denken we daar natuurlijk wel over na. Daarom raakt het ons zo.”

Bekijk hier de dans van Bibian en Joost

Bouncing

Bibian en Joost kozen afgelopen weekend voor de samba. “Het is een super technische dans en we hadden maar vier dagen om te trainen. Samba is all about bouncing en ik denk dat we een mooie bounce hebben laten zien.”

Iedere week krijgt Bibian meer controle over haar rolstoel en dat komt mede door de vele trainingen die ze afwerkt. “Als een atleet weet ik hoe dat strakke regime in elkaar zit. Ik moet je eerlijk zeggen, ik vind dat wel lekker.”

Aanstaande zaterdag staat de derde show op het programma. Om 20:00 uur schitteren Bibian en Joost weer in Dancing with the Stars op RTL 4. Gaan jullie ook kijken en stemmen?