Hoewel het zonnetje gisteren nog heerlijk scheen, was het in de SnowWorld-hal in Zoetermeer tijd voor de eerste snowboardles van het Snowstar-project. In totaal snowboardde er zondagmiddag veertien deelnemers van de koude pistes.

Het Snowstar-project is een van de belangrijke peilers van de Mentelity Foundation. Deelnemers met een lichamelijke uitdaging krijgen persoonlijke begeleiding tijdens de lessen en worden zo klaargestoomd voor het echte werk in de Zwitserse bergen tijdens de Mentelity Games.

Merijn Koek is een van de leraren van het Snowstar-project. “Na een lange zomer was het heerlijk om weer voor het eerst met de deelnemers op de piste te staan”, vertelt Merijn. “Er werd goed getraind door iedereen en een aantal snowboarders ging direct over de schans.”

Persoonlijke begeleiding 

Tijdens de lessen krijgen de kinderen persoonlijkere begeleiding dan bij een reguliere les. “Voor mensen met een lichamelijke uitdaging kan het soms lastiger zijn om iets onder de knie te krijgen. Omdat wij bij de Mentelity Foundation in mogelijkheden denken in plaats van beperkingen, zorgen we gewoon voor meer begeleiding.”

De lessen worden op dit moment gegeven in Zoetermeer en Amsterdam. “Maar het komende jaar willen we het aantal leslocaties in Nederland verder uitbreiden, Uiteindelijk moet iedereen, met of zonder lichamelijke uitdaging, binnen één uur vanaf het woonadres snowboardles kunnen krijgen.”

De lessen worden in twee blokken van tien weken gegeven. Wil jij een keer mee komen trainen? Dat kan! Bestel hier direct je tickets of neem voor meer informatie over de lessen contact op met Merijn Koek (merijn@mentelity.org).