Bibian Mentel en Joost Findhammer wisten zaterdag heel Nederland te raken met hun eerste optreden in Dancing With The Stars. In de studio werden er wat traantjes weggepinkt en ook op social media lieten mensen weten ontroerd te zijn door de dans.

Na weken van de rolstoel beter leren kennen, hard trainen, een operatie en weer herstellen was het zaterdag dan eindelijk zo ver: de allereerste aflevering van Dancing With The Stars. Op het nummer ‘The Impossible Dream’ van Andy Williams danste Bibian en Joost een Weense wals.

Het duo straalden op de dansvloer en toen de laatste klanken van het nummer te horen waren volgde een staande ovatie van zowel de jury als het publiek. Iedereen was geraakt door de dans van Bibian en Joost. Zo hielden juryleden Irene Moors en Louis van Amstel het maar net droog. Ook van Euvgenia Parakhina kreeg Bibian nog een groot compliment. “Ik heb van jou één ding geleerd, en dat ga ik aan mijn kind leren: in mogelijkheden denken.”

Nadat het danspaar de 32 punten (van de in totaal 40) toebedeeld had gekregen schoof het aan bij de rest van de dansparen. Ook presentator Tijl Beckand richtte zich nog even tot Bibian en Joost en hield het niet droog. “Het spijt me zo dat ik de tranen voel en jij de kracht uitstraalt… Doordat jij deze energie geeft kan iedereen zijn emoties laten zien.”

Bekijk hier de dans van Bibian Mentel en Joost Findhammer:

‘Het was echt te gek’

Bibian kijkt met een goed gevoel terug op de eerste show. “Het was echt te gek”, aldus Bibian. “Het was een heel lange dag met eerst de repetities en vervolgens de styling en de visagie helemaal af te maken.” De spanning liep langzaam op. Niet alleen bij Bibian, maar bij alle kandidaten. “ik vind persoonlijk dat iedereen rockte!”

Bibian werd overladen met complimenten door de jury en kreeg veel lieve berichtjes na de show. Het meest werd ze geraakt de woorden van Peter Schaur, coach van Bibian en Joost en van meerdere TeamNL-dansers. “Hij vertelde mij vandaag dat al zijn rolstoeldansers de dans erg mooi vonden. Ik representeer toch op dit moment hun sport en ik kan alleen maar hopen dat ik dat ook goed doe.”

Zelf denkt Bibian dat ze Nederland heeft laten zien dat je in een rolstoel ook prachtig kan dansen, wat vooraf haar doel was. “Ik geloof erin dat het bij dansen om de emotie gaat. Dit hebben we in de eerste show  goed neer kunnen zetten, ik hoop dat dat zaterdag weer gaat lukken.”

Trainen voor de tweede show

Heel lang hebben Bibian en Joost niet kunnen genieten van het succes, want maandag werd er al weer volle bak getraind. “Maandag om 10:00 uur moest ik alweer aan de bak en we hebben uiteindelijk ruim 4,5 uur getraind. En dat gaat eigenlijk de hele week zo door….”

Aanstaande zaterdag komen Bibian en Joost voor de tweede keer in actie tijdens Dancing With The Stars. Om 20:00 uur is de tweede liveshow van Dancing With The Stars  op RTL 4.