Bibian Mentel is vanaf aanstaande zaterdag te zien in Dancing with the Stars. Ze heeft ontzettend veel zin in het dansavontuur en blikt alvast vooruit. “Ik wil mensen laten zien dat je in een rolstoel ook nog prachtig kan dansen.”

Het was lange tijd nog onzeker of Bibian wel deel kon nemen aan het programma, omdat ze op 15 augustus nog een zware operatie aan haar nek moest ondergaan. “Maar naar omstandigheden gaat het nu heel goed met mij en gelukkig is de operatie goed gegaan.” Al na een paar dagen mocht Bibian het ziekenhuis verlaten. “En van de arts heb ik goedkeuring gekregen om lekker te gaan dansen.” Omdat Bibian nog herstellende is, moet ze nog wel veel rust nemen. “Maar daar heb ik nu een mooie balans in gevonden, waardoor ik ook gewoon kan blijven trainen.”

Dansen in een rolstoel

En dat trainen was ook hard nodig, want Bibian doet mee in een rolstoel. “En tot een paar maanden geleden had ik nog geen ervaring met een rolstoel, laat staan dat ik er in moest dansen”, vertelt ze lachend. “Het draaien en de snelle bewegingen maken. Eigenlijk was het allemaal lastig op het begin. En dan moet je het er ook nog sierlijk uit laten zien…” Toch heeft Bibian veel aan de trainingen gehad. “Door de trainingen kan ik nu ook weer beter omgaan met mijn rolstoel.”

Bibian danst samen met Joost Findhammer en die is soms best streng voor haar. “Maar dat vind ik juist wel fijn. Ik wil graag  leren hoe alles precies moet en Joost vertelt mij dat allemaal. Het is een hele lieve man.”

Andere kandidaten

Naast Bibian doen er nog tien andere BN’ers mee: Heleen van Royen, Berget Lewis, Anouk Hoogendijk, Samantha Steenwijk, Tooske Ragas, Barrie Stevens, Keizer, Gijs Staverman, Rutger Vink en Jamie Trenité. Wie haar grootste concurrenten zijn, vindt ze nu nog moeilijk om te zeggen. “Ik heb bij een aantal paren al mogen kijken en ik vind dat iedereen het heel goed doet. Ik heb ook geen idee waar de jury op gaat letten, dus ik denk dat ik daar na de eerste show meer over kan zeggen.”

Aanstaande zaterdag mag Bibian dus voor het eerst de dansvloer op en ze kan niet wachten om te gaan knallen. Ze mag nog niet veel kwijt over de liveshow. “Tot nu toe hoor ik van iedereen dat ze het een heel mooie, emotionele dans vinden. Ik hoop dat ik mensen in de studio en thuis weet te raken, want voor mij is dansen emotie. Daarnaast wil ik de mensen laten zien dat je in een rolstoel ook nog prachtig kan dansen.”

De eerste show van Dancing with the Stars is zaterdag 7 september te zien op RTL 4 om 20:00 uur. Kijken dus!