Zondag 25 augustus was het tijd voor het tweede Mentelity Sup-event van deze zomer. Dit keer werd het gecombineerd met de jaarlijkse Zeilregatta en dat zorgde voor een bomvolle dag vol met waterpret en zon.

Rond het middaguur kwamen de deelnemers aan bij Ottenhome in Kortenhoef om eerst te genieten van een drankje, voordat de sup-boards en zeilboten werden beklommen. In totaal gingen er meer dan 50 deelnemers suppen en verlieten elf zeilbootjes de haven.

Bibian krijgt een warm onthaal bij het Sup-event:

Voor de zeilers was het een pittige middag, omdat het zonnetje heerlijk scheen, maar het wel bijna windstil was op de Loosdrechtse Plassen. Gelukkig konden zij aan niemand minder dan wereldkampioene en Olympisch medaillewinnares Lobke Berkhout tips vragen.

De suppers waren maar wat blij met het lekker weer en maakte een prachtige tocht van meer dan twee uur.  En of je nou al vaker was gaan suppen of voor het eerst op een board stond, iedereen kon mee met de tocht. Zo vond Evelien het in eerste instantie spannend om het water op te gaan omdat ze bang is voor water en niet kan zwemmen. Ze zette haar angst opzij en klom op het XL-board, waar ze samen met andere toch genieten op het water. Deze mentaliteit leverde haar de ‘Star of Mentelity’ op, want it’s all about Mentelity!

Evenlien krijgt van Bibian de Star of Mentelity!

Nadat iedereen weer in de haven was aangekomen voor een drankje en de barbecue, was het tijd voor een grote verrassing: Bibian Mentel kon anderhalve week na haar zware operatie toch al aanwezig zijn bij het Sup-event. Bij aankomst kreeg ze een warm onthaal en Bibian genoot zichtbaar van de avond. Dat kwam mede door de prachtige livemuziek van Tommie Christiaan en Kelvin Muïs. Een prachtige dag!

Voor alle foto’s van de dag klik hier.

Een prachtige zonsondergang bij Ottenhome.