Op maandag 3 juli 2017 kreeg Bibian een telefoontje van het ziekenhuis. We kwamen net terug van een heerlijke vakantie waarbij we de dag voor vertrek te horen hadden gekregen dat de CT scan van die dag er goed uit zag. Maar helaas bij nader onderzoek was er toch een verdacht plekje gevonden op de slokdarm.

Woensdag 5 juli is er in het ziekenhuis een punctie genomen om te kijken of het inderdaad om kanker ging. De punctie is naar het lab gestuurd en moesten we 5 dagen op wachten.
Ondertussen had Bibian op vrijdag een MRI vanwege een al 3 maanden durende nek blessure. Uit de MRI kwam naar voren dat haar nekwervel C6 vol tumorcellen zat. Een enorme klap bovenop de klap van haar slokdarm.
Het weekend werd een rollercoaster van emoties maar alsof dat nog niet genoeg was, werd Bibian maandagochtend wakker met hoge koorts en bleek ze bij de punctie van woensdag een ziekenhuisbacterie te hebben opgelopen. Met als gevolg een zware infectie van de slokdarm.

Nu het “goede” nieuws!

Bibian maakt het ondertussen goed. Ze is positief en strijdvaardig als altijd en ze is in handen van een geweldig team van specialisten. De tumor bij haar slokdarm blijkt nog los te liggen en is nog relatief klein, hierdoor is de tumor zowel met chirurgie te verwijderen als met radiologie. De tumor in haar nek heeft de wervel C6 is weliswaar al aangevreten maar de wervel is nog stabiel.

Op dinsdag 18 juli zal er gestart worden met een serie van 20 bestralingen verspreid over 4 weken. En gaande weg zal er gekeken worden wanneer en hoe de tumor op haar slokdarm zal worden verwijderd.