About

 

 

Pro-snowboarder Bibian Mentel wil kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten krijgen. Daarom heeft zij de Mentelity Foundation opgericht. Zij is zelf het levende bewijs dat het kan.

Bibian Mentel verloor op 27-jarige leeftijd haar onderbeen door kanker. Zij was toen topsporter en stond op het punt zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen in Salt Lake City, USA (2002).

4 maanden na haar amputatie stond ze weer op haar snowboard en 7 maanden later was ze weer Nederlands Kampioen bij de validen! Ondanks dat de kanker zeven keer terug kwam bleef zij snowboarden. Zo werd zij, februari 2017 voor de 5e keer wereldkampioene.

Nu snowboarden een officieel onderdeel van de Paralympische Winterspelen is geworden, iets waar Bibian ruim 8 jaar voor gevochten heeft, heeft zij haar kans gehad om goud te halen op de spelen in Paralympics in Sochi 2014 en dit is gelukt! Op naar de spelen in 2018.

Bibian Mentel vindt sport belangrijk: “Minder validen kunnen meer dan zij denken, ze moeten er alleen meer voor doen. De Mentelity Foundation is er voor sporters die kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen, het gaat om mentaliteit.”

Foto's

Sponsoren